Beton Travers
Ülkemizde daha önceki yıllarda raylı sistemlerde ithal olarak kullanılan blok travers sistemini yerli ve milli yapma yolunda ray bağlantı sistemleri ve çizmeli olarak sisteme entegre edilmiş ortaya patentli yeni bir sistem çıkmıştır.
Bir beton blok üzerine konumlandırılmış ray altı plaka, elastik yaylı gergi kıskacı ve tirfon’dan oluşmaktadır Betonun altında elastik pad ve onu çepeçevre saran çizmesi sayesinde maximum ses, titreşim ve elektrik yalıtımı sağlar.
Avantajlı Çözüm
Çözümümüz, hali hazırda kullanılan üç sistemin avantajlarını içermekte, dezavantajlarını bertaraf etmektedir.
Günümüz yapılarındaki endirekt çözümler ve kütle yay çözümleri ile birleştirmek suretiyle,mevcutların avantajlarının içerdiği yeni bir çözümdür
Sistem aplikasyonu sade ve basittir
Plinth sisteminde yaşanan imalat hataları, prekast olması sebebiyle yaşanmaz.
Tünelde kolay nakledilebilir.
Sistem aplikasyonunda dikey kot fikstürleri sayesinde kolay imalat yapılır Proje kesit isterlerine ulaşılması çok kolaylaşır
Ayrıca günümüzde kullanılan panelli çözümlerin dar fabrikasyon imalat olan 3 4 5 ray oturmalı çözümlerin kurblarda ray büküm parabolünün tam olarak proje gerçekliğinde yapılmasını zorlaştırmaktadır.
Çözümümüz tekli rayların altına konan prekast bloklar sayesinde proje gerçekleştirilmesindeki parabol zorluklarını bertaraf edecektir.
Plinth sisteminin dezavantajı olan aplikasyon esnasında hassasiyet gösterilmesi gerekliliği, fabrikasyon ortamda ray altlığının montajlanması sayesinde aplikasyondaki zorluk ve hattın ölçümlerinde ortaya çıkan hataları engellemektedirBunun yanında ray altlığının yüksek elektrik izolasyon avantajını sağlamaktadır
Teknik Şartname İsterleri
Selet en fazla 2,5 mm’lik kademeler halinde, artı ya da eksi 10 mm’lik bir sınır içinde, olumlu yan ayar aralığı sağlamaktadır.
• Yatay yüklerin altında rayın dönmesine dirençli,
• Rayın yatay ötelenmesine karşı dirençli,
• Hızlanma/frenleme ya da termal kuvvetlerden
kaynaklanan boyuna ray kaymasına karşı dirençli,
• Traversler üzerine gelen yükleri azalttığı gibi, titreşim ve
gürültüyü azaltmak için düşey titreşim enerjisini
söndürmek (emmek),
• Elektrik yalıtımı için gereken yalıtkanların montajına
uygun.
Doğrudan Tespitli Ray Bağlantı Sistemi montajı sırasında 1 ila 30 mm kalınlığında sert yalıtımlı levhalar, selet tabanı ile beton yol yatağı arasına yerleştirilebilir.
LABORATUVAR
Teknik şartnameler gereği yapılması gereken beton deneylerini kalibrasyonlu ekipmanlarımız ile ilgili standartlara uygun olarak gerçekleştirme kabiliyetine sahibiz. Deney sonuçlarını dokümantasyonunu sağlayarak müşterilerimize şeffaf olarak sunuyoruz.
Laboratuvarımızda Yaptığımız Deneyler
Beton Blok Şartnamelerin İstediği Testler Rutin
Olarak Yapılmaktadır.
Kalite Kontrol
Sürekli ve sürdürülebilir kalite anlayışı ile üretimimiz rutin olarak kontrol edilmektedir.
Sipariş
Hammadde temini.
Hammadde giriş kontrolü.
Üretim kalite kontrolü.
Mamul ürün kontrolü.
Müşteri memnuniyeti.
C50/60 Beton Travers 150*150 Küp Numune 7 ve 28 Günlük Basınç Dayanım Sonuçları
Beton Blok Şartnamelerin İstediği Testler Rutin Olarak Yapılmaktadır.